Goedemiddag!
Wat ontzettend leuk dat u deelneemt aan ons event, wij gaan op zaterdag 16 januari de 2e editie in Leusden samen met u vieren! Het is net even anders als anders want dit event is online. Om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij even een aantal dingen voor u op een rijtje gezet.

Voorbereiding
Het event start op zaterdag 16 januari om 19.00 uur, dus zorg dat je op tijd klaar zit. De ZOOM-inloop start om 18:30 dus vanaf die tijd kun je al verbinding maken. Tafel gezellig gedekt, drankjes klaar, een goed humeur en vooral een goede verbinding met onze ‘uitzendbasis’. Ook het voorverwarmen van de oven op 200 graden is een pre. Het complete programma is te volgen via ZOOM. Stel dat je per ongeluk de ZOOM verbinding verbreekt geen paniek, door op deze link te klikken kom je weer direct bij ons in de uitzending!

Belangrijk
Het hele event is online dus een goede internet verbinding is belangrijk, zo zul je ons goed kunnen zien. Wij raden aan de uitzending via een laptop (wellicht tv) te kijken en waar mogelijk eventueel aansluiten op een goede geluidsinstallatie. Mocht er iets niet lukken met de verbinding of gerechten of als er andere vragen zijn bel of app dan gerust naar onze helpdesk op het nummer: 06-57594967. De gehele avond is er iemand beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de chat functie in de ZOOM uitzending.

Wat is ZOOM?

Zoom is een Cloud dienst waarmee je een virtuele bijeenkomst mee kunt houden. Alsof je met elkaar aan een grote tafel zit, maar dan via het internet. Je moet wel minstens een microfoon en luidspreker hebben aangesloten op je PC en eventueel voor video een webcam. Bij een laptop is dit doorgaans al het geval, net als op je mobiele telefoon.

Hoe werkt het?
  1. Download en installeer de Zoom Client for Meetings app/programma (mocht je dat nog niet gedaan hebben).
  2. Wacht op de uitnodiging voor de Leusden dineert dinnershow die je per mail krijgt toegezonden.
  3. Aansluiten bij de virtuele bijeenkomst door op de verkregen link in het email bericht te klikken.
  4. Je komt dan eerst in een virtuele wachtruimte waarna je op een gegeven moment wordt toegelaten tot de dinnershow. Leusden dineert zorgt ervoor dat je microfoon automatisch voor de dinnershow wordt gedempt (mute) zodat wij niet straks alle +150 Leusdenaren in onze uitzending door elkaar horen kwebbelen.
  5. Tijdens de uitzending, bijvoorbeeld als je een prijs hebt gewonnen, dan sturen wij vanuit onze regiekamer een verzoek naar jouw om de demping op te heffen. In je beeld verschijnt dan ergens een knop UNMUTE waarop je moet klikken! Wij switchen waarschijnlijk dan ook voor een kort moment naar de beelden van jouw (web)camera!
Het beste beeld voor de dinnershow

Rechts bovenaan in de hoek van je scherm kun je kiezen voor alleen de spreker in beeld (Speakerview) of iedereen in beeld via kleine schermpjes (Gallery).

Het beste beeld voor de Dinnershow is (Speakerview). Jij krijgt dan steeds alles vol in beeld wat wij in onze dinnershow laten zien. De regiekamer geeft jou het beste beeld en schakelt tussen studio, razende reporters, filmpjes en meer.

Chatten met de regiekamer

Tijdens de uitzending kan en moet je soms (tijdens Bingo spel) communiceren met de regiekamer van Leuden dineert. Dat doe je met tekst via de chat functie van Zoom. Wil je communiceren met tekst klik dan op Chat (midden onderaan) en typ je bericht en vergeet het vooral niet te verzenden.

Je camera zelf uitzetten

Uiteraard vinden wij het leuk om met jullie mee te kijken, en zien wij graag hoe leuk jullie de tafel hebben gedekt maar natuurlijk bepaal jij zelf of je camera aan staat of niet. Links onderaan in je beeldscherm zit een knop voor een knop voor camera. Er staat een streep door deze knop als je niet zichtbaar bent. Als in de uitzending komt dan zorgen wij ervoor dat je microfoon standaard uitstaat. De leukste beleving van de dinnershow hebben wij allemaal als iedereen vooral zijn of haar camera aan heeft staan.

ZOOM installeren

Zoom installeren hoeft geen enkel probleem te zijn. De stappen zijn logisch en eenvoudig.

Ter voorbereiding voor het event Leusden dineert kies je eerst op welk apparaat je met ZOOM naar de uitzending van de dinner show wilt kijken. Een laptop, tablet, Ipad of smartphone, het kan allemaal. Uiteraard vooral een apparaat met een camera/webcam want zo beleef je de dinershow optimaal!

Voor een windows of Lunux laptop/computer

Ga in je browser naar de downloadpagina van ZOOM via onderstaande link. Klik op de link en je browser start automatisch en gaat dan naar de juiste webpagina!

https://zoom.us/download

In de pagina die opent klik op de knop Download bij de keuze Zoom Client for Meetings.

In het voorbeeld hier onder staat rechts van de downloadknop een versienummer. Dit voorbeeld kan afwijken van wat er nu in je beeldscherm staat. Dat is geen enkel probleem. Downloaden maar!

Als je er op klikt zie je niet gelijk veel in je beeldscherm gebeuren. Maar je zal zien (meestal linksonder in je scherm) dat een bestand wordt gedownload. Dat bestand heet, in ieder geval nu wij deze handleiding schrijven 😊 , ZoomInstaller.exe.

Wacht tot de download klaar is en dan klik je op het bestand.

Vanaf hier kan het op iedere laptop iets anders gaan. Maar volg de stappen om te installeren en geef rustig antwoord op vragen die je tijdens de installatie krijgt.  Voorbeelden zijn of je het bestand moet uitvoeren, of de firewall toegang moet geven etc etc.

Voor een Android telefoon of Android tablet

Ons advies zou zijn om de uitzending te volgen op een laptop of zelfs tv schrem. Maar als dit nu niet lukt kun je zo de zoom op een android apparaat downloaden. Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar ZOOM cloud meetings app en installeer deze.

Zorg ervoor dat de batterij voor het begin van de dinershow stampvol geladen is zodat je niets hoeft te missen 😊

iOS, iPhone of iPad

Ga naar de App Store en zoek naar de app ZOOM Cloud Meetings. Download en installeer deze.

Zorg ervoor dat de batterij voor het begin van de dinershow stampvol geladen is zodat je niets hoeft te missen 😊

Wij zijn er klaar voor. Jullie ook? Laten we er met z’n allen een fantastische avond van maken. Namens alle organisatoren willen we jullie bij voorbaat hartelijk danken voor jullie deelname. Zijn we super blij mee!

Tot slot wensen we jullie een fantastische avond en mocht je écht ergens problemen mee krijgen of een technische vraag hebben, dan kun je ons helpdesk nummer bellen: 06-57594967.

Enjoy!

Met smakelijke en vermakelijke groet,

Team Leusden dineert 2020